1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi uogólniony |
Ola Olka
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 5137
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-04-02, 21:00 Temat: Rak piersi uogólniony |
majka990 bardzo ci współczuję. Szybko to sie potoczyło. Bardzo mi przykro. |
Temat: Rak piersi uogólniony |
Ola Olka
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 5137
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2017-03-02, 10:54 Temat: Rak piersi uogólniony |
majka990 witam na forum. Nie ma co się oszukiwać - sytuacja mamy jest bardzo poważna.
majka990 napisał/a: | w gastroskopi w szpitalu wyszlo zwezenie przelyku i nacieki | Czy tu przeprowadzono jakieś badania w kierunku stwierdzenia rodzaju nowotworu (nowy guz pierwotny czy meta)? majka990 napisał/a: | jest meta do kosci miednicy, kregoslupa i kosci czaszki | Czy tu była dalsza diagnostyka? majka990 napisał/a: | Miala dostac cos na kosci, ma naswietlenia glowy i przelyku | Jakie konkretnie leczenie zalecono? Przypuszczam że lekarze myślą tylko o leczeniu paliatywnym bo w tak zaawansowanym stanie - liczne przerzuty przełyk(?), kości - nie ma właściwie szans na całkowite wyleczenie. majka990 napisał/a: | Lekarze daja kilka mies. | Przykro mi ale tak może być. Postaraj sie o opiekę hospicjum domowego żeby was wspierało jak mama wyjdzie ze szpitala.
majka990 napisał/a: | Mama nie wie ze jest tak zle... nie wiem czy powiedziec mamie czy nie | Sama wiesz jak mama reaguje na takie informacje. Moim zdaniem powinna wiedzieć że sytuacja jest poważna. Można to w różny sposób - bardziej lub mniej "owinięty w bawełnę" powiedzieć ale trzeba. Jeżeli sama nie potrafisz a masz zaufanego lekarza omów to z nim i poproś by mamę odpowiednio poinformował.
Nie wstawiłaś żadnych wyników opieram się tylko na tym co napisałaś. Przykro mi że nie mogłam napisać nic pozytywnego
Pozdrawiam serdecznie. |
|
|